HET VERHAAL GAAT VERDER…. DE PASSIE IN IEPER

In 2016 wordt voor de tweede keer in Vlaanderen het grootse event ‘De Passie’ georganiseerd.

Op 17 april 2014 (Witte Donderdag) organiseerde men ‘De Passie’ voor de eerste keer in Vlaanderen (in Merchtem). Er kwamen ruim 8.000 mensen op af en zo’n 800.000 mensen bekeken de uitzending op paasmaandag 2014 via hun regionale televisiezender.

  

Waarover gaat het?

‘De Passie 2016’ wordt een actualisatie van dat lijdensverhaal in een oorlogscontext. Ieper, de stad die bij uitstek getekend werd door oorlog, biedt daarvoor een sterk symbolisch decor.

Het verhaal van de laatste dagen van Jezus blijft heel herkenbaar. Tegelijkertijd speelt het gebeuren zich af in een ander – onbestemd – tijdskader en krijgen de figuren ook andere namen. Vriendschap, verraad, ontgoocheling en hoop zijn immers universele thema’s waarin iedereen zich herkent, op welke plaats en in welke tijd men ook leeft. Daarmee richt de Passie zich tot alle leeftijden en alle levensovertuigingen. Dus ook tot jou!

Deze uitvoering van De Passie wordt gebracht in een mix van tekst, lied, muziek, dans en projectie. Daarvoor trekken wij bekende professionele en nog niet gekende lokale talenten aan… Bart Cafmeyer is de regisseur en Benjamin Sercu schreef het scenario.

De bekende namen zijn Geena Lisa, Peter Bulckaen, Bob De Moor, Mathias Sercu, Lotte Vannieuwenborg, Frank Verdru, Koen Vijverman, Stefan Vancraeynest en Simon De Cuyper. Maar ook lokale talenten komen aan bod, samen met vele andere vrijwilligers en verenigingen die meehelpen om van ‘De Passie Ieper’ een succes te maken.

  

Waar en wanneer?

Deze editie vindt plaats op zaterdag 19 maart 2016 om 20 uur op de Grote Markt in Ieper. De toegang is gratis. Om 17.30 uur is er een palmviering in de Ieperse kathedraal waarin Mgr. Van Looy voorgaat.

   

Praktisch

Alle praktische informatie vind je op www.depassie.be

Er zijn een aantal vaste opstapplaatsen, waaronder Sint-Niklaas. Hier vertrekt de bus om 16.30 uur op de parking van het Stedelijk Zwembad Sinbad, Parklaan.

Prijs voor de busreis heen en terug bedraagt € 18,00 per persoon.

Als we met minstens 40 personen inschrijven, stopt de bus zelfs in Klein-Brabant.

Wil je inschrijven voor de bus ?

Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geef je naam en adres door en het aantal personen waarvoor je inschrijft.

Betalen kan in het parochiesecretariaat, Kard. Cardijnplein 7 te Bornem of door overschrijving op rekeningnummer BE12 0011 7771 5392, van het decanaat Klein-Brabant, Van Landeghemstraat 115 Willebroek, met vermelding “De Passie” en je naam (namen). Inschrijven doe je voor 8 maart 2016. Daarna kan het enkel nog rechtstreeks bij De Passie zelf.

 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries