KUNST IN DE KERK

1 TOT 30 OKTOBER – EXPO KERAMIEK EN PORSELEIN IN DE KERK VAN HEINDONK

Gedurende de maand oktober toont CC De Ster in de Sint-Jan Baptist en Sint-Amanduskerk van Heindonk een aantal kunstwerken in keramiek en porselein van topkwaliteit.

6 kunstenaars: Kris Campo, Mieke Everaet, Mieke Selleslagh, Johan Van Geert, Inge Verhelst en Reinhilde Van Grieken stellen hun werken tentoon van 1 oktober tot en met 30 oktober.

Kunstenaars die werken met klei worden vaak ondergewaardeerd. Nogal snel worden ze bestempeld als ambachtslieden die een kunstambacht beoefenen. Op zich is daar niets mis mee maar er is meer mogelijk. Daarom werd voor deze expo gezocht naar werken die het ambachtelijke ruim overstijgen en waarbij artistieke visie het objectkarakter van de kunstwerken naar de achtergrond verdringt.

Daarnaast is door de beklijvende thematiek die aanwezig is in sommige van de tentoongestelde werken een kerk de ideale plek om ze te tonen.

Het werk van zes topkunstenaars zal op een verrassende manier geïntegreerd in het schip en in de zijbeuken van de kerk. De kunstwerken spelen in op de vormen, de kleuren, de lichtinval en de functies van het kerkgebouw.   Verrassend, maar steeds met respect. De fragiliteit en de breekbaarheid van de kunstwerken sluit naadloos aan op de immateriële sfeer die eigen is aan een cultusgebouw.

Beslist een aanrader voor een herfstnamiddag in oktober!

Open van zaterdag 1 oktober tot en met zondag 30 oktober 2016

Vernissage vrijdag 30 september om 20 uur.

Openingsuren elke zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur.

ZATERDAG 1 OKTOBER - CONCERT ROELAND HENDRICKX ENSEMBLE IN DE

SINT-NIKLAASKERK

Op zaterdag 1 oktober om 20.15u organiseert CC De Ster in samenwerking met de Academie voor Muziek en Woord in de Sint-Niklaaskerk van Willebroek een concert met het Roeland Hendrikx Ensemble. Dit concert is tevens het jaarlijkse openingsconcert van de Willebroekse Academie naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar.

Programma:

Prokofief: de “Ouverture op Hebreeuwse thema’s” , van de Belgische componist Michel Lysight: Trafficen van de Amerikaanse componist

Sheridan Seyfried het “Sextet voor klarinet, strijkers & piano” uit 2010. Van de Vlaamse componist

Alain Craens “Metamorphoses”, een werk uit 2015 geschreven voor het Ensemble.

Klarinet: Roeland Hendrikx

Piano: Liebrecht Vanbeckevoort

Eerste viool : Alexei Moshkov

Tweede viool: An Simoens

Altviool: Sander Geerts

Cello: Anthony Gröger

Afspraak zaterdag 1 oktober 2016 om 20.15u in de Sint-Niklaaskerk

Kaarten: 20 € - 18 €

Voor meer info en reservaties : 03 866 92 00 of

www.academiewillebroek.be

ZONDAG 30 OKTOBER 2016 – 300 JAAR CELLO IN 80 MINUTEN IN KAPEL DE RANK

Roel Dieltiens neemt ons tijdens dit concert mee op een mooie en verrassende reis doorheen de muziekwereld. Op zowel barok- als moderne cello speelt hij een rijk gevarieerd programma. Soms intiem, dan weer spectaculair. Maar of de muziek nu onbekend is of niet, steeds behoort ze tot het beste wat ooit voor cello is geschreven. Met zijn ontspannen welbespraaktheid zal hij, vanuit de losse pols maar met veel kennis van zaken, honderduit vertellen over de cello, over de evolutie van dit instrument en natuurlijk ook over de muziek. Roel Dieltiens speelt werk van Gabrielli (1659-1690), Bach (1685-1750), Duport (1759-1819), Piatti (1822-1901), Popper (1843-1913), Britten (1913-1976) en Gubaidulina (1931).

11.00 U (ontbijt vanaf 10.30 u) - 16 € | 14 € - Kapel De Rank Van Landegemstr.115  http://CCDESTER.WILLEBROEK.BE