VRIJDAG 11 NOVEMBER – DE DAG VAN NOOIT MEER OORLOG -  VREDESVIERING IN BLAASVELD EN TISSELT

   

Wapenstilstand is een stille feestdag in ons land. We leven hier al 71 jaar in vrede. We zouden het al vergeten dat het ooit anders was. Tweemaal raasde een verwoestende en nietsontziende oorlog over onze gewesten, met als gevolg vele slachtoffers, militairen en burgers.

De namen van de oorlogsslachtoffers uit ons dorp, staan voor altijd gebeiteld in de gedenkplaten die in de kerk zijn aangebracht en op het oorlogsmonument aan de kerk.
Deze dag staat ook in een breder perspectief. Nog steeds worden er oorlogen gevoerd, worden mensen om hun overtuiging vervolgd of vermoord, sterven er mensen van honger, worden mensen vernederd of als slaven uitgebuit, zijn vluchtelingen op de dool…

Velen zoeken in Europa een mantel van beschutting, een mantel van asiel.

We staan hierbij stil en hopen en bidden dat er een einde komt aan al het geweld, waar ook ter wereld. Dat er nooit meer een kind sterft door honger of zinloos geweld....
De God van Jezus staat nooit aan de kant van wie geweld gebruiken.
Hij kiest resoluut voor vrede.

Naar aanleiding van Wapenstilstand is er op vrijdag 11 november om 10 uur een vredesviering in de Sint-Amanduskerk van Blaasveld.

Na deze viering wordt op het kerkhof eer betoond aan de gesneuvelden en aan de overleden oud-strijders van de beide wereldoorlogen.

Ter nagedachtenis van alle slachtoffers van oorlog en geweld houden we op 11 november om 11 uur in de Sint-Jan de Doperkerk van Tisselt in samenwerking met de leden van de oud-strijdersbond, een vredesviering in kerk, opgeluisterd  door ons zangkoor.

U bent allen van harte uitgenodigd.

 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries