EEN WARM HART VOOR SOEP OP DE STOEP - EEN TERUGBLIK

Op zaterdag 10 december kwamen we met enkele enthousiaste vormelingen uit Tisselt en Willebroek samen in de Twijg voor de voorbereiding van de soep op de stoep-actie die we zondag na de mis in de Sint-Niklaaskerk zouden organiseren. We sneden met z’n allen de ajuinen, wortelen, prei, pompoenen en paprika’s,  voor onze tomaten- en pompoensoep. Terwijl de soep stond de pruttelen versierden de vormelingen de affiches met zelfbedachte slogans. Daarna trokken we met tafels naar de kerk om alles klaar te zetten zodat zondag enkel de soep moest opgewarmd worden. Tijdens de viering waren weer heel wat jeugdige mensen aanwezig en Lore kondigde fier aan dat de zelfgemaakte soep kon geproefd worden in ruil voor een vrije bijdrage. De oproep werd massaal beantwoord want we hadden een winst van €331,01 die we na afloop konden storten voor de actie Samen tegen armoede van Welzijnszorg. Dankzij het zonnetje dat van de partij was konden de mensen ook  buiten rustig genieten van hun beker dampende soep. Bedankt aan onze chef-kok vormelingen en de catechisten, aan de catechisten die de soep opwarmden tijdens de mis en aan alle parochianen die hun warm hart lieten zien en hun steentje bijdroegen voor sfeer en gezelligheid.

In en rond de Sint-Amanduskerk was bij de vormelingen van Blaasveld er niet minder animo. De beelden spreken voor zich. Ook daar was de soep lekker en de solidariteit groot.