25 JANUARI 2017 - DE VORMELINGEN GAAN OP RUSTHUISBEZOEK

     

Op woensdagnamiddag 25 januari 2017 hadden onze vormelingen (Tisselt-Willebroek-Blaasveld) een rusthuisbezoek als onderdeel van de catechese. Gezien het grote aantal vormelingen hebben we deze keer 4 rusthuizen bezocht in plaats van 3, Senior Plaza en Ten Weldenbrouck in Willebroek, A Capella in Kapelle-op-den-Bos en het OCMW-rusthuis te Boom.

 

De groep die Ten Weldenbrouck bezocht was aangenaam verrast. Martine, de verantwoordelijke die ons te woord stond, gaf ons een uitgebreide uitleg over het rusthuis zelf: welke afdelingen er zijn, aantal bewoners per afdeling, welke activiteiten er zijn voor de bewoners, wat het belang is van vrijwilligers voor het rusthuis en dergelijke meer. Zo hebben we ook vernomen dat elke gelegenheid goed is om de bewoners in feeststemming te brengen, waaronder ook Valentijn. Iedereen die mekaar graag ziet mag meefeesten!

 

Dan was het tijd om eens te gaan kijken op de afdelingen zelf. Per groepje bezochten we een 4-tal kamers. De bewoners vonden het aangenaam om een gesprekje te voeren met onze vormelingen. Sommigen werden zelfs uitgenodigd om een dansje te doen! Anderen kregen een lekkernij aangeboden. Sommige vormelingen hadden een tekening, kadootje of wenskaart mee. Dit werd enorm geapprecieerd door de bewoners die de gift meteen een plaatsje gaven in hun kamer.

 

Na het bezoek kwamen we allen terug samen om de ervaringen van mekaar te horen, waarbij ons een drankje en koekje werd aangeboden. Het was een fijne leerrijke namiddag, zowel voor de vormelingen als de bewoners. Geloven is niet alleen samen vieren, maar ook zomaar belangeloos zich inzetten voor de ander. Bedankt aan de ouders die deze namiddag mee begeleid hebben.

     

Het catechistenteam

 

 

 

 

 

 

 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries