OP BEDEVAART NAAR SCHERPENHEUVEL – EEN OVERZICHT

DINSDAG 16 MEI – BLAASVELD BIJT DE SPITS AF

Op dinsdag 16 mei a.s. gaan we, naar jaarlijkse gewoonte, op bedevaart naar Scherpenheuvel.

We vertrekken om 8.30 uur aan de kerk van Blaasveld.
Er is ook een stopplaats voorzien aan de garage Termens op de Mechelsesteenweg en in Heffen aan de HUBO.

De eucharistieviering in de basiliek is om 10.30 uur. Het is ook de gewoonte, voor de mensen die kunnen, om samen deel te nemen aan de kleine kruisweg.

Iedereen is vrij om de plaats te kiezen waar men het middagmaal wil nemen.

Op de terugweg naar huis brengen we nog een bezoek aan de abdij van Averbode. Daar kunnen we de prachtige abdijkerk bezoeken. In het abdijcafé “Het Moment” kunnen we een gezellig terrasje doen en hebben daar tevens de mogelijkheid om iets te nuttigen. Liefhebbers kunnen daar ter plaatse de abdijwinkel bezoeken, waar de eigen producten te koop aangeboden worden (brood, kaas, bier, peperkoek…).

Het inschrijvingsgeld hiervoor bedraagt : €15

Inschrijven kan bij :

Marieke Peeters, tel 0472/39.86.37

Marie-Jeanne De Vleeschouwer : tel. 0472/46.03.58

Antoinette Verbesselt : tel. 0476/39.46.82.

Mensen van andere parochies zijn ook uitgenodigd om mee te gaan, zolang er plaatsen op de autobus beschikbaar zijn.

Ter informatie: De bedevaart naar Scherpenheuvel is per liftbus.

2-4 JUNI - PINKSTERWEEKEND – VOETBEDEVAARTEN TISSELT EN WILLEBROEK

INFO BEDEVAART TISSELT

Beste vriend bedevaarder,

Van harte uitgenodigd op onze 169ste Tisseltse voetbedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel, de plaats waar Maria thuis is. Hier mogen we haar betrokkenheid voelen met het wel en wee van ieder van ons. Onze tocht is er een van samen onderweg zijn, met tijd om te vertellen en te luisteren, te bidden en te denken, ook aan hen die thuis gebleven zijn.

Programma:

Vrijdag vanaf 21u: afgeven van bagage en een korte repetitie voor de muzikanten in de kerk.

Om 21.20u: instrumentaal onthaal door onze muzikanten, gevolgd door een korte zendingsdienst. Hierna vangen we met onze voettocht aan om, na een nacht stappen, zaterdagvoormiddag om 10u45 in Scherpenheuvel toe te komen.

Zaterdag om 14.30u verzamelen we aan de basiliek, samen met de Willebroekse bedevaarders en allen die ons per fiets, auto of bus (samen met Willebroek) komen vervoegen. We bidden de Rozenkrans en daarna de Kruisweg.

Aansluitend is er om 16 uur de H. Mis in de basiliek.

Na een verkwikkende nachtrust en ontbijt start zondagochtend onze terugtocht om 3 uur.

Met Pinksterzondag, omstreeks 16 uur, verwacht Onze-lieve-Vrouw. van ’t Hofland ons terug.

Onze groep telt dit jaar drie jubilarissen: Jos Van den Sande en Rudi Van Hove vieren hun 25ste Voetbedevaart. Rudi Verbeeck maakt de tocht voor de 50ste keer.

Op 2de Pinksterdag is er vanaf 11 uur gelegenheid tot napraten in de Bingo.

Op zaterdag 10 juni, zijn we om 18 uur verwacht in de dankmis, tevens gedachtenisviering voor de overleden voetbedevaarders.

Inschrijven en 25 € betalen (10 € zonder overnachting) voor bedevaartonkosten, slaapgelegenheid, douchegebruik en ontbijt doe je vóór 22 mei: Betaal per overschrijving op BE75 6511 4722 1451 met vermelding van Scherpenheuvel en je gegevens.

En, betekent onze voetbedevaart ook zoveel voor jou? Spreek erover met je vrienden en bezorg ze deze uitnodiging. Misschien willen zij deze deugddoende tocht ook wel eens ervaren!

Het bedevaartcomité

INFO BEDEVAART WILLEBROEK

Voor de 63ste keer vertrekken we, tijdens het Pinksterweekend  vanuit Willebroek te voet  naar Scherpenheuvel en terug.

Vertrek aan de St.Niklaaskerk op vrijdag 2 juni om 20.30u. We zijn terug op zondag 4 juni rond 17.20u  aan dezelfde kerk.

Volgwagens voor de bagage en bezemwagen zijn voorzien, alsook verzorging onderweg door het Rode Kruis op de verschillende rustposten en bij aankomst.

De gebedsdiensten, rozenkrans, kruisweg en Eucharistieviering op  zaterdag  in Scherpenheuvel zijn samen met de bedevaart van Tisselt.

nschrijvingsgeld 16€. Inbegrepen zijn overnachting in de Pelgrim, douche bij aankomst, ontbijt op zondag voor het vertrek en  verzekering.

Inlichtingen en inschrijvingen bij F.Deferme, Vaartstraat 56 Willebroek. gsm 0498 246347

ZATERDAG 3 JUNI – BUSBEDEVAART

Het bedevaartcomite voorziet zoals elk jaar een busreis naar Scherpenheuvel. Busgangers kunnen ter plekke aansluiten bij de bedevaarders.

Opstapplaatsen:

Willebroek : kerk Sint-Niklaas om 8u

Parking Lidl om 8.10u

Kerk H.Kruis om 8.20u

Vertrek terug in Scherpenheuvel om 18u.

Deelname 12€

Inlichtingen en inschrijven :

F.Deferme, Vaartstraat 56 Willebroek gsm 0498 246347

O.Put, Dendermondsesteenweg 77, Willebroek

R.Cortebeeck, Berkenlei 17 Willebroek

VRIJDAG 26 MEI - FILM- EN INSCHRIJFAVOND

Er is ook een Film en Inschrijfavond voor de bedevaart voorzien op vrijdag 26 mei  in zaal De Twijg om 20u. Gratis inkom.