VORMSEL- EN EERSTECOMMUNIENIEUWS

De meimaand is gewoontegetrouw eerste communie- en vormselmaand. Hieronder de data nog even op rij. We wensen de eerste communicantjes, de vormelingen en hun families van harte proficiat.

Eerste communie:

zaterdag 6 mei om 10 u – Sint-Niklaaskerk Willebroek

zaterdag 13 mei om 10 u – Sint-Amanduskerk Blaasveld

zaterdag 20 mei om 9.30u - Sint-Jan de Doperkerk Tisselt

zondag 21 mei om 10u – Sint-Jan Baptistkerk Heindonk

Vormsel:

zaterdag 6 mei om 15u – Sint-Amanduskerk Blaasveld

zaterdag 13 mei om 15u – Sint-Niklaaskerk Willebroek (vormelingen Tisselt en Willebroek)

Ondertussen zijn ook de laatste stappen gezet naar de voorbereiding van het vormsel. Hieronder een verslag in woord en beeld van de catechesedag in Bonheiden voor de vormelingen van Blaasveld en van de kruisjesviering voor de vormelingen van Tisselt en Willebroek.

TERUGBLIK CATECHESEDAG IN BONHEIDEN ZATERDAG 22 APRIL

Op zaterdag 22 april trokken catechisten en kandidaat-vormelingen samen met enkele medewerksters van onze parochie naar de abdij van Bethlehem te Bonheiden.

We vertrokken om 8.30u aan de kerk en werden door bereidwillige ouders naar de abdij gebracht.

Om 9.30u begonnen we met veel enthousiasme aan ONZE dag, de echte voorbereiding op ons vormsel.

De betekenis van de symbolen : water-vuur-wind en olie, werden door priester Dirk Hooft aan onze kinderen duidelijk gemaakt aan de hand van teksten uit de bijbel.

Kelly en Tony namen het aanleren van de liederen voor het vormsel voor hun rekening en hielpen samen met Anita, Sonja en Maria waar het nodig was.

De weergoden waren ons welgezind want in Bonheiden aangekomen, klaarde de hemel op zodat onze kandidaat-vormelingen regelmatig op het prachtige domein, naar hartenlust, konden stoeien.

Na de middag mochten we, na de catechese quiz, getuige zijn van wat een leven in gebed inhoudt, door deel te nemen aan een korte gebedsviering met de kloosterzusters en leden van de Moriya gemeenschap.

Voor velen onder ons wat het een heel vreemde maar leerrijke ervaring om zelf mee te maken wat een leven in stilte, gebed en zang inhoudt.

Nadien hebben we samen met priester Dirk, in de prachtige kapel, de kruisoplegging gevierd, waarbij de kinderen hun kruisje ontvangen hebben dat ze tijdens het vormsel zullen dragen.

Onze meisjes en jongens hebben hard gewerkt, gezongen, gebeden, geknutseld en gespeeld. Dat deden ze samen als een hechte groep. Wij houden eraan de inwoners van de abdij heel hartelijk te bedanken voor hun gastvrijheid, die ze de hele dag betoonden.

De abdis van de abdij had niets dan lof over deze dag en over onze vormelingen, die zo gedisciplineerd en met veel enthousiasme deze dag beleefd hebben. Ze hebben het echt schitterend gedaan.

De zusters hebben er in stilte enorm van genoten en waren ervan overtuigd geraakt dat er toch iets leeft in de kerk, vertelden ze ons.

Anita, Sonja en Maria, bedankt voor de lekkere warme chocomelk die jullie ’s middags voor ons klaarmaakten en om te helpen bij de opkuis ’s avonds, zodat alles in een minimum van tijd weer op orde stond.

Bedankt aan allen die op deze dag weer hun steentje bijdroegen en zo hielpen er een onvergetelijke dag van te maken.

TERUGBLIK KRUISJESVIERING 22 APRIL

In de viering van zaterdagavond 22 april was er de kruisjesviering voor de vormelingen in de kerk van Tisselt. Tijdens deze viering kregen de vormelingen in ruil voor hun zelfgemaakte kruisje tijdens dat we maakten op catecheseweekend, een kruisje in hout. Dit kruisje herinnert hen aan de oproep van Jezus nl dat als we in zijn spoor willen leven en echt van de mensen willen houden, we bereid moeten zijn hun lijden mee te dragen en niet enkel aan onszelf te denken. Alle vormelingen zullen dit kruisje ook dragen op de dag van hun vormsel.

Om dit werkjaar af te sluiten waren alle vormelingen met hun ouders, broers en zussen uitgenodigd op een receptie in de chirolokalen van Tisselt. Daar kon iedereen nog gezellig napraten en verder kennis maken met elkaar. µ