EN DIT ZIJN ONZE EERSTE COMMUNICANTJES EN VORMELINGEN!

‘Zaterdag 13 mei waren er 49 kinderen die hun eerste communie deden in Blaasveld

Boem boem retteketet….het openingslied …en dat was nog maar een begin…

Een overvolle kerk en lachende mensen anderhalf uur lang…ongezien de laatste tijd.

Onze eerste communiekanten brachten dan ook een blijde boodschap, en hoe! wervelend , dansend ,met teksten die vrolijk en eenvoudig klonken, maar zo echt en diepgaand waren .

“Iedereen is wel eens fout , het is niet erg, het is oké, we vegen de spons erover…”

En de les over het verhaal van de adelaar en het winterkoninkje: de pootjes in elkaar slaan loont. De kinderen vertelden ook leuk over de weg die ze aflegden: Jezus is onze wegwijzer : joepie!! Maar er zijn ook mensen met verdriet; bidden we God: vergeet hen niet. Geef hen vrienden , een schouderklopje en veel kracht.

Er werd vrede gewenst met een high fife en ze straalden allemaal als ze de communie kregen.

Er werd nog dankjewel gezegd aan de mama’s papa’s, oma’s en opa’s aan de priester en alle aanwezigen. Na een uitbundig slotlied klonk er een applaus dat misschien wel tot over de brug te horen was! Dit was een hoogdag in onze kerk. Zelden zijn zoveel mensen met een zo blij gevoel naar huis gegaan.

Een gemeend dankjewel aan Wilfried Rossel voor de fijne manier van voorgaan in deze viering en een hele dikke proficiat aan de leerkrachten ! zoveel levensvreugde, zoveel discipline, zo’n goede samenwerking tussen de twee scholen, jullie mogen er trots op zijn . Vanwege de parochieploeg. (eerste communie Blaasveld)

‘Een prachtige viering, een goed georganiseerde viering, een viering met inhoud, met samenhorigheid, met betrokkenheid, met interactie,….kortom een viering die we voor altijd in ons hart meedragen.

Dikke merci voor deze ‘TOP’ prestatie.’ Mail familie W-DK (vormselviering Blaasveld)

‘Met een groep van 28 leeftijdsgenoten hebben wij ons 9 maanden lang voorbereid op het vormsel. We hebben verschillende activiteiten gedaan waardoor we Gods wegen telkens een beetje meer konden doorgronden. Vooral het weekend heeft me geïnspireerd. Daar hebben we geleerd dat de Heilige Geest overal aanwezig kan zijn. En dat olie alles doordringt zoals de verhalen van God mij hebben doordrongen. Het vormsel was dan ook een mooie belevenis. Ik hoop dat dit mij in mijn verdere leven blijft inspireren.’

Lore Nauws ( vormselviering Tisselt en Willebroek)

Welgemeende dank aan fotograaf Patrick Van Hoof (beeldmateriaal Blaasveld) en Selexion Willebroek (beeldmateriaal Tisselt en Willebroek)

Een uitgebreidere fotoreportage vind je in het parochieblad editie 23 die verschijnt op 7 juni.