HAAL JIJ OOK EEN ASKRUISJE OP ASWOENSDAG?

Tijdens de veertigdagentijd proberen we de essentie van het leven op het spoor te komen. Door heel bewust te onthechten, gaan we op zoek naar wat er in relatie tot onszelf, anderen en God écht belangrijk voor ons is. Vasten is een periode van zelfonderzoek: Wat moet er zeker bijgehouden worden in mijn leven? Welke zaken gooi ik beter overboord?

Deze ‘opruimactie’ kan vele gezichten en vormen kennen. Sommigen kiezen ervoor om tijdens de vasten letterlijk te onthechten. Door minder te eten, bijvoorbeeld, of door bepaalde zaken – zoals vlees – van het menu te schrappen. Men kan er ook voor opteren heel bewust bij het leven stil te staan. Doorheen meditatie en/of gebed vindt er reflectie plaats. Door naar binnen te keren, ontdekken we wat er allemaal speelt en kunnen we onderscheiden wat ons te doen staat in het leven!

Aswoensdag is het begin van de vasten of veertigdagentijd. Doe jij ook mee?

Welkom om dat Aswoensdagviering van de parochie Willebroek. Afspraak in de Sint-Niklaaskerk om 19 uur op 14 februari.