TERUGBLIK EERSTE BIJEENKOMST EERSTE COMMUNICANTJES

Woensdagnamiddag 21 februari hielden de kindjes die hun eerste communie zullen ontvangen in Tisselt hun eerste bijeenkomst. Ze kwamen in de kerk samen en hebben eerst de tijd genomen om elkaar een beetje beter te leren kennen. Sommigen kenden elkaar al van op school, de Chiro of een sportclub, maar die namiddag zijn ze toch een beetje dichter bij elkaar gekomen. Nu kennen ze elkaar ook als een groep vrienden die samen hun communie zal doen.

Ze gingen samen letterlijk op zoek in de kerk en zouden nu moeten weten hoe alles heet en waarvoor het dient. Ze bekeken de schilderijen en hoorden het verhaal van de kruisweg. Uiteraard kwam ook het verhaal van het laatste avondmaal ter sprake en moesten ze zelf het verband zoeken tussen Jezus zijn laatste avondmaal en hun communie. Nu weten ze dat eerste communie niet alleen draait om een groot feest en mooie kledij.

Gedurende enkele maanden zullen ze ervaren dat ze nog geen communie krijgen in de kerk. Als ze na de voorbereiding meer te weten zijn gekomen over wat er allemaal gebeurd in het huis van God, als ze meer weten over Jezus en ontdekt hebben wat eucharistie vieren is, mogen ze ervaren wat het is om wel deel te mogen uitmaken van een heel mooi en eeuwenoud ritueel dat alle Christenen ter wereld verbindt.