KERK: GEBOUW OF/EN GEMEENSCHAP - DRIE GELOOFSAVONDEN IN WILLEBROEK

Er wordt vandaag veel nagedacht over de Kerk en haar toekomst.

Maar waar hebben we het over als het over ‘Kerk’ gaat ? De mensen, het gebouw, de gemeenschap, … ? Wat is belangrijk voor die toekomst ? Hoe ga je er mee om ?

Ook vanuit het WeG-project willen we hier mee aan de slag.

Vanuit de bijbel gaan we op zoek en Karolien Helsen zorgt hierbij voor de nodige impulsen.

De eerste avond vertrekken we vanuit het Oude Testament

Is daar al sprake van ‘Kerk’ ? We lezen er keer op keer hoe God steeds met zijn volk onderweg is en blijft. Ook als dit volk alles zelf wil doen, het beter meent te weten, koppig is …

In avond twee gaan we doorheen de evangelies op zoek hoe God steeds bij ons is

Hij geeft zijn Zoon, zijn lichaam en ziel, die steeds bij ons blijven. Wat is de visie van Jezus ? Wat vraagt hij ons ? Het ‘enige’ wat we moeten doen is ‘ja’ zeggen, wat veronderstelt dit ?

We besluiten de derde avond vanuit de handelingen en brieven

Hoe deden de eerste christenen dat : Kerk zijn ? Hoe doen wij dat vandaag ? Wat is onze bezieling ? In de brieven van Paulus lezen we hoe ook de eerste gemeenschappen met de nodige moeilijkheden te maken kregen en hoe er ook toen conflicten waren. Hoe kunnen we samen op weg gaan en samen zoeken wat de richting is?

Praktisch:

De drie geloofsavonden vinden plaats in zaal De Twijg, A. Van Landeghemstraat 115a in Willebroek.

Data : maandag 22 oktober, dinsdag 13 november en woensdag 28 november 2018, telkens onthaal om 19.45 u. en einde rond 22.00 u.

Kostprijs voor de drie avonden is 20€ (de prijs mag je deelname niet in de weg staan, neem gerust contact met ons op).

Inschrijven en betalen doe je de eerste avond. Een seintje als je interesse hebt, doet ons plezier.

Info bij de leden van het WeG-team

Gerda Van Doorslaer 03/889.83.51