VRIJDAGAVOND 12, 19 en 26 OKTOBER (19 tot 19.30 u.) ROZENKRANS IN KAPEL DE RANK (in gebouw parochiesecretariaat)

Naast de maand mei, de maand van bloemen en zon, die ons uitnodigt om te reflecteren over het mysterie van Heilige Maria is er een tweede maand toegewijd aan Onze-Lieve- Vrouw. De oktobermaand! Deze maand is een maand waarin wij ons voorbereiden op de lange en donkere dagen van de winter – onze opslagplaatsen en schuren zijn vol met granen, groenten en vruchten. Deze maand laat ons zien dat de natuur een bekwame schilder is die alles in warme kleuren kleurt. Maar, de oktobermaand is een maand waarin wij ook aan Onze-Lieve-Vrouw denken. En niet zomaar, niet op een gewone manier, ze nodigt ons uit om samen de rozenkrans te bidden.

Na de verschijning bij Lourdes van de Heilige Maagd Maria met de rozenkrans in haar handen, hebben de paters dominicanen de maand oktober aan de Heilige Maria toegewijd. In 1868 heeft paus Pius IX deze toewijding goedgekeurd. Met paus Leo XIII, die een persoonlijke devotie had voor de rozenkrans, is deze praktijk in de maand oktober in de kerk van de hele wereld verspreid. Sindsdien blijft de maand oktober een speciale maand voor de katholieke kerk in de hele wereld.

Het gebed is voor ons christenen onmisbaar, ze is voedsel voor onze spirituele leven. Ze verbindt ons met God, versterkt ons in moeilijkheden en troost ons in verdriet. De Heilige Maria is voor ons een voorbeeld om te volgen: haar hele leven was een gebed. In gebed kunnen wij ons terug vinden en kunnen wij stilte maken in ons leven dat heel vaak chaotisch is (werk, allerlei activiteiten, een drukke leven, enz…).

In 1892 heeft Paus Leo XIII een brief aan zijn bisschoppen geschreven en hij zegt het volgende: “Het zou geweldig zijn als in steden, dorpen, reizen op land of op zee, honderden gelovigen hun gebeden en lofprijzingen in een stem en een hart samen zullen brengen, om de Heilige Maria te groeten.”

Daarom lanceren wij dit initiatief ook in onze parochie. Wij hebben de kans om samen te komen en de rozenkrans te bidden. Wanneer? Elke vrijdag van de maand oktober van 19 tot 19.30 uur. (12-19 en 26 oktober)

Heb je interesse? Kom dan gerust naar een half uurtje gebed in de kleine kapel van het parochiesecretariaat naast de Sint-Niklaaskerk. Het is een mooie gelegenheid om onze harten aan Onze –Lieve-Vrouw toe te wijden. Jullie zijn allemaal van harte welkom!