17 OKTOBER 2019 - OUDERAVOND EERSTE COMMUNIE WILLEBROEK

Voor de ouders van de kinderen die hun eerste communie doen in de Sint-Niklaaskerk te Willebroek zal er op donderdag 17 oktober 2019 om 20u een infoavond doorgaan in zaal de Twijg, A. Van Landeghemstraat 115A – 2830 Willebroek.

INSCHRIJVING EERSTE COMMUNIE

Hoe schrijf ik mijn kind in ? Door de volgende 3 stappen te doorlopen vóór 15 november 2019:

1. u vult het online inschrijvingsformulier in en stuurt dit door

2. u bezorgt het doopcertificaat van uw kind op het parochiesecretariaat (A. Van Landeghemstraat 115A – 2830 Willebroek) of via mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3. u betaalt het inschrijvingsgeld van 20 euro (voor Willebroek) of 25 euro (voor Blaasveld) tegen 15 november 2019 voor de onkosten van de voorbereiding (viering, verzekering, werkmateriaal, ….) op rekeningnummer
BE80 0017 8777 5977 op naam van VPW Klein-Brabant vzw Communies met duidelijke vermelding ‘eerste communie 2020 – naam kind

Kinderen die hun eerste communie willen doen maar het doopsel nog niet ontvingen, worden gedoopt tijdens de viering met jeugdig tintje op zondag 16 februari 2020 (of 15 maart afhankelijk van het aantal).

EERSTE COMMUNIE 2020 - DATA

Sinds 2019 zijn er in de parochie Willebroek (geloofsgemeenschappen Willebroek – Tisselt – Blaasveld – Heindonk) enkel nog eerste communievieringen in Willebroek en Blaasveld.

Aangezien in Blaasveld de 1ste communieviering wordt voorbereid vanuit de lagere school St-Joris kunnen om organisatorische redenen hier hoogstens de kinderen van HIMO mee aansluiten; eventueel - het kleine aantal - kinderen van Heindonk, maar die zullen eerder aansluiting vinden in Heffen.

De 'kinderen van Tisselt' sluiten aan bij de 'kinderen van Willebroek' en zullen dus in Willebroek gezamenlijk worden voorbereid op de eerste communie, het initiatiesacrament van de Eucharistie. Uiteraard zal er ook beroep (moeten) worden gedaan op ouders om deze voorbereiding onder leiding van parochie-assistente/catechiste Corina in goede banen te leiden. We proberen op deze manier een kwaliteitsvol aanbod te realiseren. De gezamenlijke viering gaat door in de St-Niklaaskerk op zaterdag 23 mei om 10.00 u. In september zullen de uitnodigingen voor de ouderavond en de inschrijving worden uitgestuurd. We hopen te mogen rekenen op jullie begrip en kijken uit naar een mooie samenwerking waardoor we de kinderen de zinvolheid van het samen-vieren écht kunnen laten beleven.

Voor 2020 zijn de data als volgt

zaterdag 16 mei 2020 om 10 uur : eerste communie Blaasveld (voor kinderen van de St-Jorisschool en indien gewenst kinderen HIMO)

zaterdag 23 mei 2020 om 10 uur : eerste communie Willebroek°

°Voor de ouders van kinderen die hun eerste communie in de Sint-Niklaaskerk van Willebroek doen zal er in oktober een ouderavond worden georganiseerd.

Voor extra informatie in verband met de eerste communie kan u terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..