EERSTE COMMUNIE 2020 - DATA

Sinds 2019 zijn er in de parochie Willebroek (geloofsgemeenschappen Willebroek – Tisselt – Blaasveld – Heindonk) enkel nog eerste communievieringen in Willebroek en Blaasveld.

Aangezien in Blaasveld de 1ste communieviering wordt voorbereid vanuit de lagere school St-Joris kunnen om organisatorische redenen hier hoogstens de kinderen van HIMO mee aansluiten; eventueel - het kleine aantal - kinderen van Heindonk, maar die zullen eerder aansluiting vinden in Heffen.

De 'kinderen van Tisselt' sluiten aan bij de 'kinderen van Willebroek' en zullen dus in Willebroek gezamenlijk worden voorbereid op de eerste communie, het initiatiesacrament van de Eucharistie. Uiteraard zal er ook beroep (moeten) worden gedaan op ouders om deze voorbereiding onder leiding van parochie-assistente/catechiste Corina in goede banen te leiden. We proberen op deze manier een kwaliteitsvol aanbod te realiseren. De gezamenlijke viering gaat door in de St-Niklaaskerk op zaterdag 23 mei om 10.00 u. In september zullen de uitnodigingen voor de ouderavond en de inschrijving worden uitgestuurd. We hopen te mogen rekenen op jullie begrip en kijken uit naar een mooie samenwerking waardoor we de kinderen de zinvolheid van het samen-vieren écht kunnen laten beleven.

Voor 2020 zijn de data als volgt

zaterdag 16 mei 2020 om 10 uur : eerste communie Blaasveld (voor kinderen van de St-Jorisschool en indien gewenst kinderen HIMO)

zaterdag 23 mei 2020 om 10 uur : eerste communie Willebroek°

°Voor de ouders van kinderen die hun eerste communie in de Sint-Niklaaskerk van Willebroek doen zal er in oktober een ouderavond worden georganiseerd.

Voor extra informatie in verband met de eerste communie kan u terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..